gurki-vasara-darzs-

Gurķu apgriešana

Apgriežot gurķus, tiek veicināta to augšana un uzlabota ražas kvalitāte. Galveno dzinumu gan nevajadzētu griezt. Saīsiniet sānu dzinumus par aptuveni trīs lapām.

Raža

Salātu gurķu ražu var ievākt aptuveni divas nedēļas pēc ziedēšanas. Ar asu nazi nogrieziet gurķi pie stublāja. Gatavo gurķu mizai jābūt gludai un vienmērīgi zaļai. Novāciet gurķus, pirms tie pilnībā izauguši – tad tie garšos labāk. Sēklas, kas ēdot var šķist traucējošas, vēl būs mazas, un, novācot gurķus agrāk, tiks veicināta ziedēšana un kopējā raža būs lielāka. Ja uz gurķu mizas ir gaišāki plankumi, tas var nozīmēt, ka gurķi ir gatavi vai pārgatavojušies. Salātu gurķu ražas laiks ir no jūnija līdz oktobrim.

DALĪTIES
Iepriekšējais rakstsGladiolas – rudens apvīts krāšņums
Nākamais rakstsSapūst tomāti, ko darīt?
Interese par dārzu un dārza darbiem Robertam bija jau no bērnības. Tieši tādēļ mācījies Bulduru Dārzkopības vidusskolā. Šobrīd strādā sabiedriskajā ēdināšanā, bet par dārzu neko nav aizmiris. Viņš arī zināšanas pielieto praksē. Viens no Musudarzs.lv idejas autoriem.